неделя, 12 септември 2010 г.

Холандия и Белгия

Concrete jungle...
Навлизахме все по-дълбоко в бетонната джунгла на Европа. В Ротердам ни докараха 2 момчета- турчин и мароканец с директен нощен стоп от Париж. Не знаеха никакъв английски и общуването с тях беше трудно. Пристигнахме в Ротердам към 9 сутринта. Те явно също идваха за първи път, защото още с пристигането спираха и питаха хората през прозорецa: "Coffee shop?". Отидохме в първия кофишоп с тях, след като напазаруваха солидно казаха,че си тръгват обратно в Париж и се разделихме. 


Ротердам е най-голямото пристанище в света...
Небостъргачи, бетон, стъкло...Ротердам не е особено приятен град...

Останахме тук 3 дни, заради безспирния дъжд - обичаен за тази част на Европа. Успяхме да опънем палатка в един доста див парк и необезпокоявани чакахме да спре дъжда и да отидем най-накрая в Брюксел.


В Брюксел никъде няма безплатни тоалетни, няма дори в Макдоналдс, в МОЛ-овете и баровете. Пикаенето е огромен проблем за всички туристи и лукс за бедните...Затова може би е толкова на почит статуята на пикаещото момченце (явно не издържало)  в центъра на града. Денонощно тълпи с японци са заобиколили момченцето (не по-високо от 70-80 см) и го снимат...нещо като последния воин на безплатното пикане, издигнат в култ. Момченцето има над 700 различни костюмчета, но когато го видяхме беше съвсем голо...какво разхищение...

 





В Брюксел останахме няколко дни при български приятели, гледахме българска телевизия и дори ядохме българско сирене! (Благодарим, Фийби и Светльо)


скейт-парка в Брюксел..
 комиксите по сградите са свежи...




Иначе със стопа тук няма никакви проблеми. Движението е огромно, гигантско, безкрайно...огромни 4-5 лентови магистрали на по 2-3 етажа, преплитащи се като спагети и всичките препълнени с коли...повечето празни...няма начин да не те качи някой скоро...

попаднахме на фестивал на комиксите...

3 коментара:

  1. интересно, че все пак има диви паркове....за по палатка...все пак май сте си късметлии ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Това за тоалетните не е вярно.
    В повечето заведения са безплатни.

    ОтговорИзтриване
  3. e, stiga de! kak da ne e vyarno!!! i az byah v Belgia predi 2 meseca i vav vsi4ki gradove se pla6tat toaletnite!!!

    ОтговорИзтриване